Ο Χείρωνας στον Λέοντα στον γενέθλιο χάρτη

April 30, 2024


Ο Χείρωνας είναι κάτι μεταξύ πλανητοειδούς και κομήτη και η τροχιά του είναι ανάμεσα από εκείνες του Κρόνου και του Ουρανού. Η πλήρης περιφορά του γύρω από τον Ήλιο είναι 50,73 χρόνια. Εξ αι…

...τίας της μεγάλης εκκεντρότητας της τροχιάς του, η παραμονή του στα 12 ζώδια δεν είναι ισομερής, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τον Πλούτωνα ή την Έριδα.Είναι ένας δείκτης σημαντικών εξελίξεων σε σχέση με την οικογένεια και το σπίτι. Αυτό μπορεί να σημαίνει και την χειραφέτηση...

Ο Χείρωνας είναι κάτι μεταξύ πλανητοειδούς και κομήτη και η τροχιά του είναι ανάμεσα από εκείνες του Κρόνου και του Ουρανού. Η πλήρης περιφορά του γύρω από τον Ήλιο είναι 50,73 χρόνια. Εξ αιτίας της μεγάλης εκκεντρότητας της τροχιάς του, η παραμονή του στα 12 ζώδια δεν είναι ισομερής, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τον Πλούτωνα ή την Έριδα.

Είναι ένας δείκτης σημαντικών εξελίξεων σε σχέση με την οικογένεια και το σπίτι. Αυτό μπορεί να σημαίνει και την χειραφέτηση του ατόμου από δεσμεύσεις και εξαρτήσεις, είτε με ήπιο τρόπο (αλλαγή ψυχολογίας), είτε μέσα από έντονες καταστάσεις, που είτε θα δώσουν το έναυσμα για μια πιο αυτόνομη πορεία, είτε θα καθηλώσουν ψυχολογικά το άτομο.

Αυτή η χειραφέτηση αναφέρεται πρωτίστως στα «θηλυκά» στοιχεία, είτε επί προσωπικού, είτε σε σχέση με την κοινωνία. Η μητέρα, οι παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα αλλά και οτιδήποτε αναφέρεται στις ρίζες του ατόμου, μπαίνουν σε μια φάση αναδιαπραγμάτευσης, ορίζοντας ίσως μια αφετηρία ενεργητικής συμμετοχής στα κοινά (ιδίως τη λαογραφία και την τοπική αυτοδιοίκηση). 

Το Γενέθλιο Ωροσκόπιο είναι μοναδικό σε κάθε άνθρωπο και εξηγεί γιατί και πως σκεφτόμαστε και πράττουμε με τον τρόπο που το πράττουμε. Είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για όλους. Παράγγειλέ το ΕΔΩ!

Τι σημαίνει όμως το να έχει κάποιος τον γενέθλιο Χείρωνα σε ένα συγκεκριμένο ζώδιο; Ας δούμε τον Χείρωνα στον Λέοντα!

ΧΕΙΡΩΝΑΣ ΣΤΟΝ ΛΕΟΝΤΑ

Με το Χείρωνα στο Λέοντα αυτό που λείπει από τον άνθρωπο είναι η ίδια η ζωή. Αν ανατρέξουμε πάλι στα χρόνια του πολέμου θα δούμε ότι οι άνθρωποι δεν είχαν την «πολυτέλεια» να ζήσουν όμορφα ή να ζήσουν… γενικά. Η αγωνία για τη ζωή δημιούργησε ένα ανατρεπτικό πολεμικό χιούμορ ενώ ο πόνος από την άγνοια για την επόμενη ημέρα, έδωσε έναυσμα για τη διασκέδαση με τον πόνο των άλλων. Βασανιστήρια, πειράματα, κλπ, θα μπορούσαν επίσης να συνδεθούν με αυτή την παρανοϊκή -σχεδόν- τάση. Χείρωνα στον Λέοντα είχαμε μεταξύ 1940 και 1941 αλλά και μεταξύ 1991 και 1993.

Διάβασε επίσης:

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.