Έχεις κι εσύ έντονες παρορμήσεις; Δες πού οφείλεται

October 9, 2022


Εκτός από το στοιχείο (φωτιά, γη, νερό, αέρα), το κάθε ζώδιο ανήκει σε μια ακόμα ομάδα, που διακρίνεται για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της. Στην Αστρολογία, με τον όρο «ποιότητα» εννοού…

...με ότι τα 4 ζώδια, που ανήκουν σε μια ομάδα, μοιράζονται ένα συγκεκριμένο στοιχείο, ενδεικτικό του χαρακτήρα τους.Οι ομάδες των ζωδίων με βάση την Ποιότητα είναι 3:α) Τα Παρορμητικά Ζώδια που είναι ο Κριός, ο Καρκίνος, ο Ζυγός και ο Αιγόκερωςβ) Τα Σταθερά Ζώδια που είναι ο Ταύρος,...

Εκτός από το στοιχείο (φωτιά, γη, νερό, αέρα), το κάθε ζώδιο ανήκει σε μια ακόμα ομάδα, που διακρίνεται για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της. Στην Αστρολογία, με τον όρο «ποιότητα» εννοούμε ότι τα 4 ζώδια, που ανήκουν σε μια ομάδα, μοιράζονται ένα συγκεκριμένο στοιχείο, ενδεικτικό του χαρακτήρα τους.

Οι ομάδες των ζωδίων με βάση την Ποιότητα είναι 3:

α) Τα Παρορμητικά Ζώδια που είναι ο Κριός, ο Καρκίνος, ο Ζυγός και ο Αιγόκερως

β) Τα Σταθερά Ζώδια που είναι ο Ταύρος, ο Λέων, ο Σκορπιός και ο Υδροχόος

γ) Τα Μεταβλητά Ζώδια που είναι οι Δίδυμοι, η Παρθένος, ο Τοξότης κι οι Ιχθύες

Όπως γίνεται αντιληπτό, υπάρχει ένα ζώδιο της Γης, ένα της Φωτιάς, ένα του Νερού και ένα του Αέρα κι αυτό βοηθά ώστε κάθε ομάδα να έχει μια ισορροπημένη ροή ενέργειας, αλληλεπίδραση και αλληλοσυμπλήρωση των «μελών» της, όπου καθένα, βάζοντας το δικό του λιθαράκι, το συναίσθημα, το σκοπό, την τακτική ή τη γνώση, συμβάλλει στο να επιτευχθεί ο απώτερος σκοπός.

Ας πάμε τώρα να δούμε τι χαρακτηριστικά φέρει η κάθε ομάδα

Ποιότητα: Παρορμητικά Ζώδια

Δεν είναι τυχαίο που και τα 4 ζώδια του Παρορμητικού Σταυρού σηματοδοτούν την έναρξη των 4 Εποχών: ο Κριός την Εαρινή Ισημερία, ο Καρκίνος το Θερινό Ηλιοστάσιο, ο Ζυγός της Φθινοπωρινής Ισημερίας και ο Αιγόκερως το Χειμερινό Ηλιοστάσιο. Κάθε εποχή είναι κι ένα νέο ξεκίνημα κι ο άνθρωπος που ανήκει σε κάποιο από αυτά τα ζώδια το έχει ανάγκη.

Όπως δηλώνει κι η ίδια η λέξη, το άτομο που ανήκει σε ένα από τα 4 ζώδια της συγκεκριμένης ομάδας έχει την ακατανίκητη τάση για δράση. Ενθουσιάζεται με μια φρέσκια ιδέα, μια κατάσταση, σχέση ή έναν στόχο, «πορώνεται», μάχεται, αμύνεται, χάνει ή κερδίζει και προσπαθεί ξανά, μέχρι να έρθει η δικαίωση. Δίνει κίνητρα και εμπνέει τους γύρω του να προσπαθήσουν περισσότερο, ενώ πάντα σκέφτεται καινούργιους τρόπους για να προσεγγίσει ένα ζήτημα, να δημιουργήσει μια πιο γεμάτη ζωή ή να βοηθήσει τα αγαπημένα του πρόσωπα.

Δυστυχώς, συχνά γίνεται εμμονικός με το να καταφέρει πράγματα, ωστόσο, μόλις ο σκοπός του επιτευχθεί, φεύγει και το ενδιαφέρον του ή μετατοπίζεται σε έναν άλλο στόχο. Επίσης, επειδή έχει έντονο το «περί δικαίου αίσθημα», απογοητεύεται από την αδικία ή την μη δικαίωσή του και παρατά τις προσπάθειες.

Διάβασε επίσης:

Εσύ ξέρεις από πού πήρε ο κάθε μήνας το όνομά του;

Όψεις στο ωροσκόπιό σου: Πώς σε επηρεάζουν και τι δείχνουν για σένα (Μέρος Α’)

Όψεις στο ωροσκόπιό σου: Πώς σε επηρεάζουν και τι δείχνουν για σένα (Μέρος Β’)

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.