Πώς θα ήταν ο κόσμος, φτιαγμένος από έναν Δίδυμο;

November 5, 2022


Όλοι μας έχουμε πιάσει τον εαυτό μας να σκέφτεται πώς θα ήταν ένας ιδανικός κόσμος, σύμφωνα με την δική μας οπτική. Κάθε άνθρωπος όμως είναι ξεχωριστός, δεν είμαστε όλοι ίδιοι, το ίδιο ισχύει και για …

...τα ζώδια. Πώς θα ήταν λοιπόν ένας κόσμος φτιαγμένος από έναν Δίδυμο και ποια στοιχεία του θα ήθελε να υπάρχουν στο δημιούργημά του;Ο Δίδυμος είναι έξυπνος, επικοινωνιακός, γρήγορος, προσαρμόζεται απίστευτα εύκολα στα πάντα και είναι τρομερά περίεργος (έως και κουτσομπόλης).Ένας...

Όλοι μας έχουμε πιάσει τον εαυτό μας να σκέφτεται πώς θα ήταν ένας ιδανικός κόσμος, σύμφωνα με την δική μας οπτική. Κάθε άνθρωπος όμως είναι ξεχωριστός, δεν είμαστε όλοι ίδιοι, το ίδιο ισχύει και για τα ζώδια. Πώς θα ήταν λοιπόν ένας κόσμος φτιαγμένος από έναν Δίδυμο και ποια στοιχεία του θα ήθελε να υπάρχουν στο δημιούργημά του;

Ο Δίδυμος είναι έξυπνος, επικοινωνιακός, γρήγορος, προσαρμόζεται απίστευτα εύκολα στα πάντα και είναι τρομερά περίεργος (έως και κουτσομπόλης).

Ένας Δίδυμος λατρεύει την ποικιλία στην όποια μορφή της, θέλει τα πάντα να είναι διαφορετικά και πρωτόγνωρα για εκείνον, ακόμα και αν μετά από λίγο τα παρατήσει για κάτι άλλο που βρέθηκε στον διάβα του. Πολλές φορές όμως, αν υπάρχει κάποιος που διαθέτει τα κατάλληλα… όπλα για να του κρατάει το ενδιαφέρον ζωντανό, η φυγή αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας.

Ο Δίδυμος έχει δύο πλευρές, μια πιο κυνική και επιφανειακή, αλλά και μια πιο ουσιώδη και κατά κάποιο τρόπο συναισθηματική. Το θέμα είναι ποια πλευρά του θα «ακουμπήσεις». Άρα, εδώ μιλάμε για έναν κόσμο από τη μία πλήρως αποστασιοποιημένο και τρομερά επιφανειακό που ίσως αυτό αλλάξει, αν του αγγίξεις την ευαίσθητη χορδή.

Τα πάρτι, ο χορός, η διασκέδαση, οι γνωριμίες είναι κάτι σχεδόν καθημερινό για έναν Δίδυμο. Του αρέσει να σουλατσάρει και να αντιμετωπίζει την ζωή πιο ελαφρά από άλλα ζώδια. Οπότε, φανταστείτε τον κόσμο του, σαν μια τεράστια Νέα Υόρκη, μια πόλη που δεν κοιμάται ποτέ.

Ο Δίδυμος είναι από τα λίγα ζώδια που κρατάει την νιότη ενός παιδιού για πάντα μέσα του και μπορεί να μεγαλώνει σωματικά, αλλά ποτέ δεν θα χάσει αυτό το συναίσθημα της ανεμελιάς και της ελαφρότητας, κάνοντάς τον πολλές φορές κουραστικό στα μάτια άλλων.

Ένας Δίδυμος θέλει να ξέρει τους πάντες και τα πάντα, να μαθαίνει νέα και κουτσομπολιά και να τα μεταδίδει με χαρακτηριστική άνεση, αν ό,τι ακούσει ή δει του φανεί συναρπαστικό ή πιπεράτο. Άρα, αν μιλάμε για προσωπική/ιδιωτική ζωή στον κόσμο του, απλά δεν υπάρχει.

Ο αιώνιος πόλεμος μέσα του είναι το μυαλό ενάντια στην καρδιά, το συναίσθημα απέναντι στην λογική, κάνοντάς τον να λειτουργεί ρομποτικά και σπασμωδικά, αφού από τη μια πλευρά… πετάγεται στην άλλη, αδυνατώντας να βρει την ισορροπία μέσα του.

Χάνει εύκολα την ψυχραιμία του και φτάνει στα όρια της παράνοιας, με την ίδια ευκολία που αδιαφορεί πλήρως, αν κάτι δεν τον ιντριγκάρει, παρότι παριστάνει ότι ενδιαφέρεται… 

Η περίπτωση λοιπόν του να διοικήσει έναν κόσμο είναι μηδαμινή. Οι πολλές ευθύνες θα τον έκαναν να μοιάζει με ένα πουλί, κλειδωμένο σε ένα κλουβί ανήμπορο να ξεφύγει. Πόσω μάλλον που συχνά καταπιάνεται με ένα σωρό πράγματα και τα αφήνει ανολοκλήρωτα… Τα ανοιχτά μέτωπα, οι μισές δουλειές και οι προχειρότητες θα ήταν συνηθισμένο φαινόμενο.

Θα ήταν όμως πολύ καλός ως σύμβουλος, ή εξερευνητής. Θα έβρισκε έξυπνες λύσεις, εναλλακτικές και πατέντες σχεδόν για όλα τα προβλήματα. Θα άκουγε και θα ήξερε τα περισσότερα ζητήματα της κοινωνίας του. Θα ήταν πολύ καλός διοργανωτής και ευφάνταστος ψυχαγωγός. Οι ευθύνες και τα πρέπει εδώ, απλά, περισσεύουν. 

Άσε τον Δίδυμο ελεύθερο και θα κάνει θαύματα, περιόρισέ τον και θα στα κάνει όλα άνω κάτω.

Διάβασε επίσης: 

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.