Υδροχόος 2023: Ετήσιες Προβλέψεις από τον Γιάννη Ριζόπουλο

December 13, 2022


Η περίπου δίμηνη παραμονή του Πλούτωνα στο ζώδιό σου (24/3 ως 10/6) είναι μια πρόβα τζενεράλε για τις ριζικές αλλαγές, τους μηδενισμούς και τις επανεκκινήσεις που θα γίνουν μέχρι το 2043 στη ζωή σου, μην περιμένεις όμως σώνει και καλά κάτι «θεαματικό» μέσα στο 2023. Εξ άλλου προηγείται η «κάθαρση», τόσο στην μεταφορική της, όσο και την κυριολεκτική της έννοια, αφού όλα τα προηγούμενα χρό…

...�γούμενα χρόνια ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω και το 12ο ηλιακό οίκο σου μάζεψε μπόλικη αρνητική ενέργεια, που πρέπει να φύγει. Αυτό περιλαμβάνει τόσο θέματα υγείας, που μπορεί να «σκάσουν», όσο και αποκαλύψεις γύρω από το ποιος/α σου έχει παίξει βρώμικο «παιχνίδι» και γιατί. Επιπλέον,...

ΥΔΡΟΧΟΟΣ ♒ 

Η περίπου δίμηνη παραμονή του Πλούτωνα στο ζώδιό σου (24/3 ως 10/6) είναι μια πρόβα τζενεράλε για τις ριζικές αλλαγές, τους μηδενισμούς και τις επανεκκινήσεις που θα γίνουν μέχρι το 2043 στη ζωή σου, μην περιμένεις όμως σώνει και καλά κάτι «θεαματικό» μέσα στο 2023. Εξ άλλου προηγείται η «κάθαρση», τόσο στην μεταφορική της, όσο και την κυριολεκτική της έννοια, αφού όλα τα προηγούμενα χρόνια ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω και το 12ο ηλιακό οίκο σου μάζεψε μπόλικη αρνητική ενέργεια, που πρέπει να φύγει. Αυτό περιλαμβάνει τόσο θέματα υγείας, που μπορεί να «σκάσουν», όσο και αποκαλύψεις γύρω από το ποιος/α σου έχει παίξει βρώμικο «παιχνίδι» και γιατί. Επιπλέον, θα… βρεθεί τρόπος να επιβραβευθείς για τις καλές πράξεις, που έκανες, αλλά και για να «τιμωρηθείς» για τις τυχόν ανομίες σου. Το ζητούμενο σε κάθε περίπτωση είναι να παραδοθείς καθαρός/η, στη νέα εποχή που ξεκινάει για σένα, κι αν βασανιστείς από κάτι, να ξέρεις ότι σε αυτό αποσκοπεί.

Ίσως μάλιστα να είσαι τελικά τυχερός που προηγήθηκε η διέλευση του Κρόνου από το ζώδιό σου, αφού με τη συνδρομή του πλήρωσες κάποια λάθη ή/και τα χρωστούμενα, που είχες -σαν να έκανες τη θητεία σου- και παρότι ο Πλούτωνας «στοχεύει» πιο βαθιά από τον Κρόνο, είναι σαν να μοιράστηκαν τα βάρη. Αν βέβαια ανήκεις στο 3ο δεκαήμερο να ξέρεις ότι η ενέργεια του Κρόνου θα σε ακολουθεί μέχρι το Φεβρουάριο του 2024 κι ας έχει πάει στους Ιχθύς, ας είσαι προετοιμασμένος/η λοιπόν κι εσύ για τις πιέσεις που θα σου ασκηθούν. Όπου «πιέσεις» διάβαζε και αποφάσεις-λύσεις, πάνω στις οποίες θα κτίσεις το μέλλον σου. Φυσικά, αν είσαι μιας… κάποιας ηλικίας, ο Κρόνος μπορεί να σε ανταμείψει για τις πρότερες προσπάθειές σου, πολύ περισσότερο, αν κι εσύ τον έχεις «εξελίξει» κι είσαι πια άτρωτος/η πια από ενοχές και διοικητής του εαυτού σου.

Όσο για τον Κρόνο στους Ιχθύς και το 2ο ηλιακό οίκο σου (από τις 7/3)… εννοείται πως θα περιορίσει την οικονομική σου ευχέρεια, έχει όμως σημασία το γιατί και το πώς. Το ένα ενδεχόμενο είναι να έχεις μεν χρήματα, αλλά να πρέπει να πληρώσεις ποικίλες υποχρεώσεις και τελικά όσο κι αν βγάζεις, να είσαι πάντα ένα βήμα πιο… πίσω! Το άλλο -και απευκταίο- είναι να κάνεις ένα οικονομικό άνοιγμα και να «την πατήσεις» μεγαλοπρεπώς, σε κάθε περίπτωση όμως θα αναγκαστείς να «συμμαζευτείς» κάπως κι αυτό κακό δεν το λες. Καλόμαθες βέβαια με το Δία στους Ιχθύς, αλλά έχει ο καιρός γυρίσματα. Κατά τα άλλα, ο περί ου ο λόγος θα βρίσκεται στον Κριό και τον 3ο ηλιακό οίκο σου, μέχρι τις 17/5 κι αν έχει βάλει στο μάτι κάποιο κινητό, αυτοκίνητο ή υπολογιστή… πες το και θα γίνει! Αναβάθμιση σε όλα και μακάρι να σου τα χαρίσουν -γιατί «παίζει» κι αυτό- αλλά να θυμάσαι ότι το καλό πράμα πληρώνεται.

Από εκεί και ύστερα, η διέλευση του Δία από τον Ταύρο και τον 4ο ηλιακό οίκο σου ανοίγει το δρόμο για ευχάριστες εξελίξεις στην οικογένεια σου ή/και την αναβάθμιση των συνθηκών διαβίωσής σου, ξεκινώντας από το σπίτι σου. Η έλευση ενός νέου μέλους στην οικογένεια ή ακόμη κι ένας γάμος είναι δύο από τις πιο συνηθισμένες εξελίξεις σε ανάλογες περιπτώσεις, αλλά από εκεί και ύστερα δεν αποκλείεται να αγοράσεις, να ανακαινίσεις ή να εκμεταλλευθείς κάποιο ακίνητο. Η περίοδος είναι ευνοϊκή κι απλά πρόσeξε να μην επεκταθείς πολύ πέραν των ορίων σου, διότι τι να το κάνεις ένα «παλάτι», αν δεν μπορείς να το συντηρήσεις ή έστω να το πουλήσεις για να βγάλεις τα σπασμένα; Επιπλέον, δεν χρειάζεται να πάρουν τα μυαλά σου αέρα με το «έμπα» του Δία, αφού στις 17 κλείνει με ακρίβεια και το τετράγωνο του με τον Πλούτωνα στο ζώδιό σου κι αυτό καλό δεν το λες.

Ο ίδιος Δίας μπορεί να «μετρήσει» θετικά και στην καριέρα σου, εδώ όμως μπαίνουν στο χορό και οι δύο Σεληνιακές εκλείψεις της χρονιάς, που μάλλον σου κλείνουν… πονηρά το μάτι, σαν να σου λένε, μη φοβάσαι εδώ είμαστε εμείς! Η πρώτη, στις 5 Μαΐου, έχει για παραστάτη το φίλο σου τον Ουρανό, που σημαίνει ότι έρχονται αλλαγές και με αυτές συνήθως τα πηγαίνεις καλά, η δε δεύτερη με συνοδό το Δία είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεσαι για να προοδεύσεις. 28 Οκτωβρίου θα λες και θα στάζει μέλι το στόμα σου.

Ωστόσο, μέχρι την άνοιξη θα πρέπει να συνυπολογίσεις και την επιρροή των δύο εκλείψεων του περασμένου φθινοπώρου κι αν η μια η Ηλιακή της 25ης Οκτωβρίου είναι μια χαρά για σένα, η άλλη η Σεληνιακή της 8ης Νοεμβρίου τα έχει τα… θεματάκια της κι αν έχεις γεννηθεί κοντά στις 5/2 η ζωή σου ενδέχεται να γίνει άνω-κάτω κάποια στιγμή, με την Πανσέληνο στις 5/2 να είναι ίσως η πιο επίφοβη για αυτό.

Οι Ηλιακές εκλείψεις, πάλι, του 2023, γίνονται η μια στον Κριό και τον 3ο ηλιακό οίκο σου (20/4) κι η άλλη στο Ζυγό και τον 9ο ηλιακό οίκο σου (14/10) κι όχι πως είναι του γούστου σου, αλλά οι τομείς είναι τέτοιοι που δεν «ακουμπάνε» θεμελιώδη θέματα. Ταξίδια, μέσα μεταφοράς ή επικοινωνίας, σπουδές και νομικές υποθέσεις, συν τα συγγενικά σου πρόσωπα είναι οι πιο συνηθισμένοι «στόχοι» μιας κακόβουλης πλανητικής επιρροής, που η αλήθεια είναι πως θα την βρεις μπροστά σου τον Απρίλιο. Μάλιστα, το ότι τη συγκεκριμένη έκλειψη την τετραγωνίζει ο Πλούτωνας από το ζώδιό σου πάει μερικά «κλικ» πιο πάνω την προσωπική σου συμμετοχή, που σημαίνει ότι αν συμβεί κάτι το δυσάρεστο, θα σε «τσούξει». Θα είναι βέβαια κι ο Δίας στον Κριό ακόμη αλλά τι να πρωτοπρολάβει κι αυτός, όταν η «εξίσωση» γράφει μηδέν από μηδέν, μηδέν;

Η έτερη Ηλιακή που έχει το Χείρωνα αγκαλιά μπορεί να σε βάλει να ασχοληθείς με νομικά και περιουσιακά συνάμα, που δεν είναι δα και το δυνατό σου σημείο, αν όμως είσαι λάτρης του παρελθόντος και της Ιστορίας θα την ευχαριστηθείς, ίσως μάλιστα να δρομολογηθεί κι ένα ταξίδι για μια επιτόπια «αυτοψία» σε αρχαίο πολιτισμό. Εντάξει κι ο ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο πιάνεται…

Στα προσωπικά-ερωτiκά σου τώρα, θα αρκεστείς σε όσο φέρνουν ο Άρης και η Αφροδίτη και το ότι η «Ωραία» θα σε επισκεφθεί με το έμπα του χρόνου (από 3 ως 27/1) είναι σίγουρα μια καλή αρχή. Επίσης το ότι θα εγκατασταθεί για τέσσερις περίπου μήνες στο Λέοντα (από 5/6 μέχρι 9/10) δεν σε χαλάει καθόλου, απλά στην ανάδρομη φάση της (23/7 με 4/9), ξέχνα τις νέες σχέσεις, αφού δεν θα «περπατήσουν» κι αφοσιώσου σε πρώην και πρότερες «άτυχες» επιλογές σου. Υπέρ σου θα λειτουργήσει και η διέλευση της Αφροδίτης από τους Διδύμους (11/4 ως 7/5), αλλά και η αμέσως προηγούμενη στον Ταύρο (17/3). Είναι ωραία να είσαι σπίτι με το αμόρε σου…

Πιάνοντας τα του Άρη, αυτός ο τύπος μάλλον έχει βαλθεί να σε… ξεκάνει παραμένοντας στους Διδύμους μήνες τώρα, αλλά έχεις κάθε λόγο να περιμένεις τη στιγμή πουν θα ορθοδρομήσει στις 14/1, αφήνοντας ανοικτό διάδρομο για τις περιπέτειές σου, πραγματικές και φανταστικές. Λήξη συναγερμού στις 25/3 κι ύστερα πάλι στο Λέοντα (20/5 ως 10/7) για να μη βαριέσαι. Κατακτήσεις, χωρισμοί, όλα στο πρόγραμμα είναι και κοίταξε να το γλεντήσεις, όπως κι αν έρθουν τα πράγματα.

Επιπλέον, μπορεί να σε ενδιαφέρει η διέλευση της Δήμητρας από το Σκορπιό (15/9 ως 25/11) που θα δώσει άλλον «αέρα» στην καριέρα και την κοινωνική σου ζωή, με κορυφαία ίσως στιγμή την αντίθεσή της με το Δία στα μέσα Οκτωβρίου. Φίρμα θα σε κάνει κι ας είναι βέβαια για καλό, μην πας και μου μπλεχτείς σε κανένα σκάνδαλο…

Τέλος όσον αφορά τον Ερμή, από τις τέσσερις αναδρομές του, να κρατήσεις την ανοιξιάτικη (21/4 ως 15/5), που θα ανοίξει μια παρένθεση στα οικογενειακά σου, ίσως και στην καριέρα σου. Η γενική οδηγία είναι όχι καινούρια πράγματα κι αξιοποίηση των εναλλακτικών λύσεων, που έχεις στο «συρτάρι» σου, αλλά έτσι ανάποδος/η, που είσαι μπορεί να πας και να τα κάνεις όλα εκείνη την περίοδο.

Διάβασε επίσης:

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.